Zwitserland zorgt voor de stunt van het toernooi en kegelt Frankrijk eruit

Maandag 28 juni 2021 - 23:42   I   door Redactie

Het js gebeurd. Na Nederland en Portugal is dit EK nu ook Frankrijk kwijt in deze achtste finales. Strafschoppen deden de wereldkampioen de das om. Waardoor de Zwitsers zich opmaken voor een clash met Spanje.

Frankrijk staat erom bekend dat het wel eens arrogant durft zijn, maar iets zegt ons dat het zich vanaf dinsdag wel een heel stuk nederiger zal opstellen. Want de wereldkampioen heeft tegen Zwitserland veel van zijn pluimen verloren.

En kroop vooral door het oog van de naald. Want bij een 0-1-achterstand (doelpunt Seferovic) mocht Ricardo Rodriguez een strafschop nemen. Maar Lloris koos zijn moment om voor het eerst sinds 2012 nog eens een penalty pakte voor Frankrijk.

(LEES VERDER ONDER DE AFBEELDING)

Vervolgens gingen de Fransen erop en erover. Twee keer Benzema in drie minuten en een wereldgoal van Pogba later stond het opeens 3-1. Maar net als Kroatië een paar uur eerder toonde Zwitserland veerkracht.

Strafschoppen

Eerst scoorde opnieuw Seferovic de aansluitingstreffer. En vervolgens zorgde Gavranovic voor een heuse stunt. In de verlengingen werd vervolgens niet meer gescoord zodat voor het eerst in dit EK strafschoppen de beslissing moesten brengen.

En daarin haalde Zwitserland het dan toch nipt. Yann Sommer stopte bij een 5-4-stand de allerlaatste penalty van uitgerekend Kylian Mbappé. Zodat niet de wereldkampioen maar wel de verrassende Zwitsers de kwartfinale tegen Spanje aanvatten. Wat een stunt!

TAGS  I  Frankrijk  I  Duitsland  I  Portugal  I  Hongarije  I  Zwitserland  I  Voetbal