Boskamp zegt wat iedereen denkt: "Ik zou hem zetten als vervanger van De Bruyne"

Boskamp zegt wat iedereen denkt:
Dinsdag 29 juni 2021 - 09:30   I   door Redactie

Na de uitschakeling van Frankrijk zijn de kansen van de Rode Duivels op dit EK gestegen. Al mogen we niet op de zaken vooruitlopen. Vrijdag wacht met Italië alweer een loodzware tegenstander in de kwartfinales.

En er zijn opnieuw zorgen bij de Rode Duivels. Kevin De Bruyne incasseerde een zware tackle op de enkel, terwijl Eden Hazard met last aan de hamstring naar de kant moest. Allebei zijn ze voorlopig nog onzeker voor het treffen met Italië.

Als Hazard en KDB het niet halen, dan weet Johan Boskamp al wie hen moet vervangen in het elftal. “Carrasco op de plaats van Hazard en Mertens zal De Bruyne vervangen", voorspelt de Nederlandse analist in Het Nieuwsblad.

"Zelf zou ik niet voor Mertens kiezen"

Om er dan meteen aan toe te voegen: "Zelf zou ik niet voor Mertens kiezen, want die is niet in vorm en brengt niet wat we van hem verwachten." Boskamp hoopt dat Doku een basisplaats krijgt. "Mijn voorkeur gaat uit naar Jérémy Doku."

"Die straalt veel meer energie uit en kan meer op de verrassing spelen. De Italianen zullen hem minder goed kennen dan Mertens", voegt Boskamp er nog aan toe. Een uitleg waar wel wat voor te zeggen valt. Heel wat mensen hopen op een nieuwe kans voor Doku, maar weinig analisten zeggen het luidop.

Doku hééft iets en kan iedere tegenstander het leven zuur maken. Dat bewees hij eerder al. Mertens daarentegen, beleeft niet zijn beste periode bij de Rode Duivels. De aanvaller van Napoli heeft het moeilijk om zijn draai te vinden. Al heeft hij natuurlijk wel de ervaring die Doku mist.

Poll: Wie zou jij in de ploeg zetten als De Bruyne niet fit geraakt?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Italië  I  Anderlecht  I  Napoli  I  Real Madrid  I  KRC Genk  I  Stade Rennes  I  Manchester City

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024