Volksfeest op Wembley: Engeland kegelt Duitsland eruit

Volksfeest op Wembley: Engeland kegelt Duitsland eruit
Dinsdag 29 juni 2021 - 19:50   I   door Redactie

Engeland heeft zich dinsdag geplaatst voor de kwartfinales op het EK. Op Wembley won de ploeg van Gareth Southgate met 2-0 van Duitsland. Raheem Sterling - weer hij - brak de match open, Harry Kane zorgde voor de beslissing.

In een onderhoudende eerste helft kwam geen van beide landen tot scoren. Aan kansen nochtans geen gebrek. Op het kwartier kwam het eerste gevaar van de Engelsen. Neuer stond echter pal bij een hard schot van Sterling en plukte een kopbal van Maguire.

Het antwoord van Duitsland kwam er rond het halfuur. Werner stormde schuin op doel af, maar kreeg de bal net niet voorbij Pickford. Met een beenveeg hield de doelman Engeland overeind.

Duitsland breekt in slotfase

Ook na rust flink wat opwinding. Engeland werd steeds sterker en in de slotfase sloeg de ploeg van Southgate toe. Na een vlotte aanval bracht Shaw de bal perfect voor en duwde de inlopende Sterling het leer binnen: 1-0, Wembley werd gek.

Duitsland moést nu wel komen. Na een fout bij de Engelsen kreeg Müller dé kans op 1-1. Oog in oog met Pickford mikte de Duitser naast. En niet veel later kregen Müller en co het deksel op de neus.

Shaw recupereerde, speelde Grealish aan en die bood Kane de 2-0 aan op een dienblaadje. Wembley werd nu echt knettergek. Engeland staat in de kwartfinales en mag blijven dromen van een Europese titel.

TAGS  I  Engeland  I  Duitsland  I  voetbal

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024