Roberto Martínez laat iedereen stikken na België-Italië: "Héél klein van hem"

Roberto Martínez laat iedereen stikken na België-Italië:
Zaterdag 03 juli 2021 - 21:00   I   door Redactie

Nu België de ambities op het EK niet heeft kunnen waarmaken, worden steeds meer vragen gesteld bij de rol van Roberto Martínez daarbij. Enig probleem is dat die vragen niet letterlijk konden gesteld worden.

Want daags na België-Italië stond zaterdagochtend een extra persconferentie gepland waarbij de Spanjaard het toernooi zou evalueren. Met de nadruk op 'zou', want die werd in de ochtend plots geannuleerd.

Waarmee hij iedereen in de steek liet, want het was een persconferentie waar heel België naar uitkeek. Net omwille van de vele vragen. De afgelasting leidde dan ook tot heel wat kritiek, niet in het minst bij voormalig assistent-bondscoach Eddy Snelders.

"Martínez had de persconferentie zeker moeten geven, ik vind het een enorme fout", aldus Snelders bij Sporza. "Het is ook heel klein. Een bondscoach is zowel de pers als de supporters toch een verklaring verschuldigd."

Maar wellicht dat Martínez dat voelde aankomen en geen zin had in lastige vragen. Maar daar had Snelders absoluut geen begrip voor. "In het heetst van de strijd vlak na de wedstrijd is het soms moeilijk, maar de dag nadien moet je toch iedereen kunnen uitnodigen voor een verklaring."

Standing

"Dan ben je een grote jongen", besloot de analist. "Maar dit is de vlucht vooruit en past absoluut niet in de standing van een topcoach." Dat belooft voor wanneer Martínez het wel gepast zal vinden om een persconferentie te geven.

Poll: Vind jij dat Martínez de persconferentie had moeten laten doorgaan?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Rusland  I  Denemarken  I  Finland  I  Portugal  I  Italië

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024