De Vlieger haalt keihard uit na De Bruyne-soap: “Ik snap dit echt niet”

De Vlieger haalt keihard uit na De Bruyne-soap: “Ik snap dit echt niet”
Zondag 04 juli 2021 - 17:00   I   door Redactie

Kevin De Bruyne heeft enkele moeilijke weken achter de rug. In de Champions League-finale liep onze landgenoot een neus- en oogkasbreuk op, waardoor het een race tegen de klok werd om hem fit te krijgen voor het EK. KDB geraakte klaar, maar liep tegen Portugal dan weer een scheur op in de ligamenten van zijn enkel.

In De Zondag moét analist Geert De Vlieger nog iets kwijt over de hele De Bruyne-soap. De ex-doelman is niet te spreken over hoe hard De Bruyne wordt aangepakt door tegenstanders. “De Bruyne is in staat om de ploeg naar een veel hoger niveau te tillen, maar dan moet hij zelf op zijn allerbeste niveau kunnen zitten", aldus De Vlieger.

"En dat verhinderden Rüdiger en onze Portugese vriend Palhinha. Daar kan ik mij enorm in opwinden, omdat ik weet dat zoiets niet toevallig gebeurt. Ik draai al veel te lang in het voetbal mee om nog te denken dat die botsing in de finale van de Champions League toeval was."

Gouden Bal

"Zoals ik ook niet zo naïef ben om te denken dat het toeval was dat in de Champions League-finale van 2018 Salah door Ramos aan de schouder werd geraakt en al vroeg gewisseld moest worden. Niet toevallig zijn het smaakmakers die het verschil kunnen maken."

"Mocht De Bruyne op het veld zijn gebleven, dan had hij zijn ploeg aan de Champions League kunnen helpen en was hij misschien meer dan ooit kandidaat geweest om de Gouden Bal te winnen", gaat De Vlieger verder.

(Lees verder onder de afbeelding)

"Ik heb het heel moeilijk met zulke interventies"

De analist is niet te spreken over de manier waarop sommige spelers tegenwoordig in duel gaan. “Ik heb het heel moeilijk met interventies waarbij er geen sprake is van strijd om de bal, maar waarbij het de bedoeling is om de tegenstander foutief te stoppen en daar dan toch niet automatisch een rode kaart op volgt.”

“We komen van een situatie waarbij elke tackle langs achteren rood was, maar het reglement is intussen zodanig geëvolueerd dat je nu zelfs kunt natrappen zonder uitgesloten te worden. Ik snap dit niet. Als je niet de intentie hebt om de bal te spelen, ben je niet met voetbal bezig en is dat voor mij altijd rood”, besluit De Vlieger.

TAGS  I  Rode Duivels  I  Italië  I  Portugal  I  Manchester City  I  KRC Genk

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024