Thierry Henry slaat Rode Duivels met verstomming met afscheidscadeau

Thierry Henry slaat Rode Duivels met verstomming met afscheidscadeau
Maandag 05 juli 2021 - 15:30   I   door Redactie

Voor Thierry Henry (43) zit zijn avontuur bij de Rode Duivels er alweer op. De assistent van bondscoach Roberto Martínez kwam vlak voor het EK opnieuw in dienst en tekende een contract tot het einde van het toernooi.

Een soort freelance job dus in feite, maar hoeveel de Fransman de voorbije maand precies verdiende, was niet duidelijk. Niet dat dat er voor hem toe doet, want L’Équipe maakte maandag bekend dat hij zijn volledige salaris zal doorstorten aan een goed doel.

Niet de eerste keer overigens. Toen Henry tussen 2016 en 2018 als T3 minder dan 100.000 euro op jaarbasis verdiende, stortte hij zijn loon ook integraal door naar liefdadigheidsinstellingen in ons land.

De reden was dat hij de Rode Duivels als een ideaal team zag om ervaring op te doen en alle nodige diploma’s te halen. Een stage eigenlijk. Hij combineerde zijn job bij de nationale ploeg toen met die van analist bij Sky Sports in Engeland - een contract dat hem toen op jaarbasis ruim 5 miljoen euro opleverde. 

Geste

Henry kan het zich dus wel permitteren, maar toch blijft het een meer dan opmerkelijke geste. Eén die bij de Rode Duivels naar verluidt serieus wat monden deed opvallen. Maar of ze zijn voorbeeld gevolgd hebben...

Poll: Vind je het knap wat Henry doet?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Rusland  I  Denemarken  I  Finland  I  Portugal  I  Italië

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024