Club Brugge zet hoog in: Vanaken en Mignolet moeten Rode Duivel overtuigen

Club Brugge zet hoog in: Vanaken en Mignolet moeten Rode Duivel overtuigen
Vrijdag 09 juli 2021 - 12:00   I   door Redactie

Bij Club Brugge is het op dit moment verdacht stil op het vlak van transfers. De landskampioen begon met een quasi ongewijzigde kern aan de voorbereiding, van aanwinsten is nog geen sprake. Al beweegt er achter de schermen toch één en ander.

Het is een publiek geheim dat Club Brugge hoog mikt in de zoektocht naar nieuwe spelers. Dat was zo toen het een nieuwe doelman nodig had en Simon Mignolet werd gehaald en dat was zo toen Bas Dost na maanden intens zoeken en aftasten de nieuwe spits werd.

Om de defensie van een kwaliteitsinjectie te voorzien, droomt Club Brugge nu van de komst van Tottenham-verdediger Toby Alderweireld. Tijdens het EK raakte bekend dat de 32-jarige Rode Duivel een transferverzoek heeft ingediend bij zijn huidige werkgever. Alderweireld zou dichter bij huis willen gaan voetballen.

(Lees verder onder de afbeelding)

15 miljoen

Meteen werd Alderweireld opnieuw aan een terugkeer naar België gelinkt. Club Brugge en Antwerp volgen Alderweireld al een hele poos en houden de situatie van de verdediger in de gaten. De vraagprijs van Tottenham, naar verluidt minstens 15 miljoen euro, is wel aan de hoge kant.

Toch laat Club Brugge zich niet afschrikken door de torenhoge vraagprijs. Blauw-zwart onderzoekt momenteel of Alderweireld haalbaar is. Club wil alles uit de kast halen en zou zelfs aan Simon Mignolet en Hans Vanaken gevraagd hebben om een goed woordje te doen.

Modern oefencomplex

De twee Brugse topspelers kennen Alderweireld natuurlijk van bij de nationale ploeg. Zowel Mignolet als Vanaken zou al aan Alderweireld verteld hebben over het moderne en indrukwekkende oefencomplex in Westkapelle. Afwachten of Alderweireld straks toehapt.

De interesse in de Rode Duivel neemt alleszins weer toe. Alderweireld kan mogelijk ook terug naar zijn ex-club Ajax, terwijl ook PSV zijn dossier van dichtbij opvolgt. En het ambitieuze Antwerp wil zich ook nog niet gewonnen geven.

Poll: Denk jij dat het Club Brugge gaat lukken om Alderweireld aan te trekken?

TAGS  I  Club Brugge  I  Tottenham  I  PSV  I  Antwerp  I  Rode Duivels  I  Ajax

zondag 29 mei 2022

zaterdag 28 mei 2022

vrijdag 27 mei 2022