Ben Crabbé stelt zich vragen bij Roberto Martínez: "Dat zie je nooit van hem"

Ben Crabbé stelt zich vragen bij Roberto Martínez:
Zaterdag 10 juli 2021 - 22:00   I   door Redactie

De (iets te) vroege exit van de Rode Duivels op EURO 2020 zit ook Ben Crabbé nog steeds dwars. De presentator van 'Blokken' vindt het doodzonde dat de kwartfinales het eindstation werden van onze nationale trots.

"Tja, het eindrapport voor de Rode Duivels? 6,5 op 10. En daarmee win je geen EK", is Crabbé duidelijk in Krant van West-Vlaanderen. "Te oud, te statisch, te weinig intensiteit", krijgen de Rode Duivels er van langs. "Bleek ook tegen Italië. Die waren beter, straffer."

"Al waren een halve De Bruyne en geen Eden Hazard wel excuses, ik wil niet zeggen dat ze hebben gefaald. De cijfers bewijzen het, drie keer na elkaar voortijdig uitgeschakeld, maar ‘gefaald’ is nu toch een te groot woord. En ik wil ook geen steen werpen naar coach Martínez, daarvoor heeft de man al te veel goeds gedaan", klinkt het nog.

(Lees verder onder de afbeelding)

Thys & van Gaal

Al stelt Crabbé zich duidelijk toch vragen bij de aanpak en keuzes van Martínez. "Ik heb wel de bedenking dat hij er net zoals op het WK in 2018 tegen Frankrijk toch weer niet in slaagde een match te doen kantelen. Ik herinner me dan het WK ’86 in Mexico, weliswaar al heel lang geleden, hoe Guy Thys in de kwartfinale tegen Spanje Leo Van der Elst inbracht."

"Thys zei toen tegen Leo alleen maar 'Loept a dood!'. En Van der Elst bracht ons in de halve finale. Of hoe Louis van Gaal op het WK in Brazilië in de kwartfinales doelman en strafschoppenspecialist Krul louter inbracht voor de penaltyreeks. Met succes. Zulke ingrepen, eens een persoonlijkheid inbrengen, een match doen kantelen..., zie je niet van Martínez", is Crabbé scherp.

"Iedereen had bedenkingen bij de selectie van Chadli"

"Maar achteraf is het natuurlijk makkelijk praten", beseft de presentator. "Idem voor de kritiek op het inbrengen van Chadli. Iedereen had toch ook al bedenkingen bij de selectie van Chadli? Maar I told you so: achteraf is te gemakkelijk", besluit Crabbé.

TAGS  I  Rode Duivels

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024