'Club Brugge haalt spectaculaire vervanger Kossounou voor 5 miljoen bij Juventus'

'Club Brugge haalt spectaculaire vervanger Kossounou voor 5 miljoen bij Juventus'
Woensdag 14 juli 2021 - 08:00   I   door Redactie

Club Brugge heeft tot op vandaag nog geen enkele versterking binnengehaald, maar daar zou wel eens héél snel verandering in kunnen komen. Zeker nu Odilon Kossounou op vertrekken lijkt te staan.

Het Nieuwsblad weet dat Kossounou (20) verregaande interesse geniet van Engelse clubs en dat Club Brugge daarom de markt al afgaat op zoek naar een andere centrale verdediger. Daarbij is volgens de krant Koni De Winter (19) in het vizier gekomen.

De Belgische jeugdinternational speelt nu bij Juventus, maar werd opgeleid bij Zulte Waregem, is technisch vaardig en met zijn 1,88 meter ook een stevige verdediger. De Winter kan ook als controlerende middenvelder uit de voeten.

(Lees verder onder de afbeelding)

"De Belg is nu nog onbekend bij Juventus, maar de Italianen vragen wel om en bij de 5 miljoen euro", klinkt het. "In 2018 waren verschillende Belgische topclubs geïnteresseerd in zijn diensten, maar toen ruilde hij Essevee voor het grote Juventus. Club Brugge bleef hem wel altijd volgen."

De Winter is niet zomaar het zoveelste talent. "In Turijn deed De Winter het goed", vervolgt Het Nieuwsblad. "Bij de U19 werd hij een vaste waarde en hij schopte het zelfs tot kapitein. Geregeld mocht hij meetrainen met de A-ploeg."

Concurrentie

"In februari werd zijn contract bij Juventus nog verlengd tot 2024. Aangezien de concurrentie met onder meer De Ligt, Chiellini en Bonucci voor de verdediger niet min is, is een transfer voor de Oude Dame bespreekbaar."

In Italië valt dan weer te horen dat blauw-zwart in pole position ligt om De Winter voor de neus van Premier League-clubs Brighton en Southampton weg te plukken en zijn hand niet zou omdraaien voor de transferprijs van om en bij de 5 miljoen euro. Afwachten maar.

TAGS  I  Club Brugge  I  Juventus

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024