Straffe onthulling over Denemarken-België: "Sommige spelers moesten overgeven"

Straffe onthulling over Denemarken-België:
Woensdag 14 juli 2021 - 13:30   I   door Redactie

In de week nadat het EK werd afgesloten met de finale Italië-Engeland blikken zowat alle landen terug om een analyse te maken. Al blijft het verhaal van Denemarken wel heel speciaal.

Zo heeft de Deense bondscoach Kasper Hjulmand verteld hoe moeilijk het wel niet was voor hem en zijn ploeg om de wedstrijd tegen de Rode Duivels af te werken, amper een paar dagen nadat Christian Eriksen een hartstilstand had gekregen tegen Finland.

Denemarken verloor met 1-2, maar mocht trots zijn na een uitstekende prestatie. "Het is voor mij nog steeds een raadsel hoe we met zoveel vuur het veld konden opstappen", vertelt Hjulmand in een interview met het Deense DR.

"Sommige spelers twijfelden toen de bus het stadion binnen reed. Anderen moesten overgeven in de kleedkamer net voor de match. Maar we konden de steun van de 25.000 fans in het Parkenstadion zien en voelen. Het hielp ons om betekenis te vinden in een situatie die eigenlijk nergens op sloeg."

Shock

In de openingswedstrijd tegen Finland, waarin Eriksen een hartstiland kreeg maar die alsnog hervat werd, hielp dat niet. "De spelers waren na het voorval in shock. Het waren geesten die over het veld liepen", besloot Hjulmand.

Poll: Vind jij het speciaal dat Denemarken zo goed presteerde tegen België?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Rusland  I  Denemarken  I  Finland

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024