‘Déze Belgische topclub maakt meeste kans op directe komst van Alderweireld’

‘Déze Belgische topclub maakt meeste kans op directe komst van Alderweireld’
Zaterdag 17 juli 2021 - 07:00   I   door Redactie

De kans wordt steeds groter dat Toby Alderweireld straks Tottenham verlaat. De verdediger wordt in de Britse pers steeds vaker gelinkt aan een vertrek.

Het wordt voor Tottenham al geen evidente transferperiode, want Harry Kane wil de club verlaten. Hij lijkt op weg naar Manchester City. Daarnaast zijn er een aantal spelers waar de Spurs zelf af van willen.

Alderweireld zou zelf eerder al hebben aangegeven dat hij de Spurs wil verlaten. De Antwerpenaar heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij op termijn terug wil keren naar België. Die gelegenheid krijgt hij nu al.

Terugkeer

Zowel Antwerp als Club Brugge tonen meer dan gewone belangstelling in de verdediger. Al krijgen ze concurrentie uit Nederland. PSV en Ajax hebben zich ook gemeld bij de zaakwaarnemer van Alderweireld. Als de verdediger effectief mag vertrekken bij Tottenham, dan staat hij voor een lastige keuze. 


Club Brugge heeft tegenover Antwerp de voorsprong dat het Champions League-voetbal kan aanbieden. Anderzijds is Alderweireld een Antwerpenaar en is een verhuis naar Antwerp in die zin wel zeer aanlokkelijk.

Toch vooral Club

Desondanks lijkt Club Brugge - gezien z’n mogelijkheden - het meeste kans te maken op de komst van Alderweireld. Dat bevestigen meerdere bronnen. Vraag is hoever Ajax wil gaan voor zijn voormalige speler. Dat is wél een serieuze concurrent voor blauw-zwart.

TAGS  I  Club Brugge  I  Ajax  I  PSV  I  Antwerp  I  Tottenham

vrijdag 20 mei 2022

donderdag 19 mei 2022

woensdag 18 mei 2022