Anderlecht pijnlijk met de billen bloot in derby tegen Union

Anderlecht pijnlijk met de billen bloot in derby tegen Union
Zondag 25 juli 2021 - 20:24   I   door Redactie

De hoop was er, maar die is na amper één speeldag al de kop ingedrukt. Het is nog vroeg natuurlijk, maar het lijkt er niet op dat dit Anderlecht een volwaardige titelkandidaat is. Dat liet Union zien.

Anderlecht-Union 1-3

Een derby is altijd moeilijk, maar van Anderlecht wordt er meer verwacht. Véél meer. Nochtans begon de thuisploeg niet slecht, maar de afwerking - meer dan een schot op de paal van Amuzu was er niet - blijft het allergrootste probleem. Net als de verdediging eigenlijk.

Want een dramatische Sardella leidde met een mistasten de 0-1 van Undav in. Toch ging paars-wit nog met een goed gevoel de rust in omdat Verschaeren op slag van rust alsnog gelijk kon maken. 

Dezelfde problemen

Toen Sardella in de tweede helft vervangen werd dachten de Anderlecht-fans dat het wel beter ging gaan, maar het was net zijn vervanger Murillo die op het uur met laks uitverdedigen de 1-2 van opnieuw Undav inleidde. 

En zowat een kwartier voor tijd deed Lazare met een prachtige treffer de thuisploeg helemaal dood. En zo ziet het er naar uit dat Kompany en Anderlecht voorlopig met dezelfde problemen blijven kampen als vorig seizoen. En moet blijven bouwen. Pijnlijk.

Poll: Denk jij dat Anderlecht zal kunnen meestrijden voor de titel?

TAGS  I  Anderlecht  I  Union

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024