Zondag 25 juli 2021 - 22:51   I   door Redactie

Het is niet het weekend van de topclubs geweest. Geen winst voor Club Brugge, KRC Genk en Standard. Verlies zelfs voor Antwerp en Anderlecht. En ook AA Gent moest eraan geloven.

STVV-AA Gent 2-1

En dat is een streep door de rekening van Hein Vanhaezebrouck, die zo graag wil rechtzetten wat vorig seizoen uiteindelijk niet lukte. Namelijk van AA Gent opnieuw een topclub maken.

Dat leek aanvankelijk ook te lukken in deze eerste competitiematch toen Hanche-Olsen de Buffalo's al na anderhalve minuut op voorsprong bracht. Maar Mboyo maakte snel gelijk, zodat het na een matige eerste helft 1-1 stond.

Na rust onderging AA Gent echter het lot dat alle topploegen dit weekend beschoren was. Ex-speler Christian Brüls kreeg de bal met een gelukje maar scoorde vervolgens met een schitterend afstandsschot de 2-1. En daar bleef het bij. Een serieuze domper voor de Gentenaars.