Kevin De Bruyne in de problemen: "Wel degelijk bewijs van valsspelen"

Kevin De Bruyne in de problemen:
Maandag 26 juli 2021 - 14:30   I   door Redactie

Manchester City komt weer in nauwe schoentjes. De Engelse topclub zou de inkomsten kunstmatig hebben opgekrikt om te kunnen voldoen aan de Financial Fair Play-regels. Dat meldt The Daily Mail.

De Britse krant had inzage in documenten en e-mails uit 2011. De sponsordeal met Etihad Airways bedroeg toen vier miljoen pond, maar City verstuurde een factuur van 12 miljoen. Dat verschil werd dan betaald door Executive Affairs Authority, een overheidsorganisatie uit de Verenigde Arabische Emiraten.

Zo zou Manchester City zijn inkomsten kunstmatig hebben opgedreven. De Premier League kondigde twee jaar geleden al een onderzoek aan naar de wanpraktijken. Via juridische weg kon City die procedure tot dusver vertragen.

Documenten zouden volgens The Daily Mail ook aantonen dat in 2014 het meeste sponsor geld niet van Etihad kwam, maar van een staatsbedrijf. De ploeg van Kevin De Bruyne werd in 2020 al eens veroordeeld tot twee jaar uitsluiting in de Champions League omwille van het schenden van de Financial Fair Play-regels.

Imagoschade

Manchester City trok toen naar het TAS en kreeg er gelijk. Volgens het Internationaal Sporttribunaal kon toen niet bewezen worden dat City sjoemelde met de sponsordeals. Man City wil officieel niet reageren op het artikel van de Daily Mail, maar heeft het wel over een poging om het imago van de club te schaden.

TAGS  I  Manchester City

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024