Hein Vanhaezebrouck wordt stevig op zijn plaats gezet en moet inbinden

Hein Vanhaezebrouck wordt stevig op zijn plaats gezet en moet inbinden
Maandag 26 juli 2021 - 21:00   I   door Redactie

Al na één speeldag kregen we het vertrouwde beeld te zien bij AA Gent: Hein Vanhaezebrouck die met zijn (eigenzinnige) uitleg alle aandacht naar zich toetrok. Maar hij haalt niet altijd zijn gelijk.

Vanhaezebrouck haalde onder meer uit naar de arbitrage omwille een niet gefloten strafschop voor handspel van STVV in de slotfase. "Zelfs met de nieuwe regels... Ik heb een foto gezien van de tv-beelden. Het lijkt me overduidelijk", fulmineerde HVH bij Sporza.

"Maar als je met de nieuwe regels nog meer interpretatiemogelijkheden geeft aan de ref, dan wordt het nog erger en ga je terug naar ancient times." Maar het Referee Department liet van de redenering van Vanhaezebrouck geen spaander heel.

"Vakoun Bayo raakt de bal op het bovenbeen, waarna die afwijkt op de arm/hand van Maximiliano Caufriez die achter de KAA Gent-aanvaller staat", gingen Frank De Bleeckere en co. met de uitleg van start.

Natuurlijke positie

"Het Professional Refereeing Department gaat akkoord met de beslissing van de scheidsrechter en de VAR om geen strafschop toe te kennen, omdat de arm in een natuurlijke positie is en de bal vanop zeer korte afstand de hand raakt", werd er besloten.

Poll: Wie heeft volgens jou gelijk?

TAGS  I  STVV  I  AA Gent

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024