AA Gent is het kotsbeu en valt Referee Department aan

AA Gent is het kotsbeu en valt Referee Department aan
Vrijdag 30 juli 2021 - 15:00   I   door Redactie

We zijn amper één speeldag ver en het spel zit alweer op de wagen. AA Gent pikt het niet dat het in de match tegen STVV geen strafschop kreeg en pakt uit met een officieel statement.

AA Gent verloor op Stayen met 2-1, al had het in de slotfase een gelijkspel kunnen pakken als het een penalty had gekregen voor een strafschopfase waarbij STVV-speler Caufriez de bal op de hand kreeg. Maar zowel de ref als de VAR besloten om niet in te grijpen.

Met steun van het Referee Department. "Wij gaan akkoord met de beslissing van de scheidsrechter en de VAR om geen strafschop toe te kennen omdat de arm in een natuurlijke positie is en de bal vanop zeer korte afstand de hand raakt", klonk het.

Maar via hun offciële kanalen halen de Buffalo's nu keihard uit. "De club begrijpt dat de scheidsrechter niet alle fases goed kan zien. Dat zowel de VAR als het Referee Department deze fase als natuurlijk handspel beschouwen na het bekijken van de beelden, kunnen wij niet begrijpen."

Schone lei

En verder nog: "De club betreurt dan ook dat we al na één speeldag hierop dienen te reageren. We hadden gehoopt het nieuwe seizoen met een schone lei te kunnen beginnen. Tot ons spijt is dat voorlopig niet gelukt."

Poll: Vind je het goed dat AA Gent officieel reageert?

TAGS  I  STVV  I  AA Gent

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024