Anderlecht kan ook bij Eupen niet winnen

Zaterdag 31 juli 2021 - 22:35   I   door Redactie

Anderlecht heeft zijn eerste punt van het seizoen gepakt. Paars-wit speelde gelijk bij Eupen, maar wacht na twee speeldagen nog steeds op zijn eerste zege.

Eupen - Anderlecht 1-1

Anderlecht kreeg in de hele eerste helft amper een kans. Paars-wit speelde te ongeïnspireerd en kon nauwelijks of niet dreigen. Toch klommen de bezoekers wel op voorsprong. Na een prima actie en schot van Amuzu kon Benito Raman vlak voor de doellijn de 0-1 tegen de touwen duwen.

Anderlecht leek met een voorsprong de rust in te gaan, maar in de blessuretijd van de eerste helft kwam Eupen toch langszij. Eerst pakte Van Crombrugge nog uit met een schitterende redding op een kopbal van Prevljak, maar in de rebound kon Jens Cools toch scoren.

RSCA zocht in het begin van de tweede helft meteen de 1-2. Harwood-Bellis zag zijn poging op de paal stranden. Aan de overkant trilde de staak ook na een uitstekende uithaal van N'Dri. Wat later trof Peeters dan weer de paal namens Eupen. In de slotfase dook Anderlecht weer meer op rond het strafschopgebied van Eupen, maar nog een keer scoren lukte het team van Vincent Kompany niet.