Vincent Kompany verrassend geen hoofdcoach meer in Europese match

Vincent Kompany verrassend geen hoofdcoach meer in Europese match
Woensdag 04 augustus 2021 - 07:30   I   door Redactie

Donderdagavond start ook voor Anderlecht het Europese seizoen. In de derde voorronde van de Conference League neemt paars-wit het op tegen het Albanese Laçi.

En dat is een gelegenheid om - nu het in de eigen competitie vierkant draait - toch op zijn minst het Europese blazoen op te poetsen tegen een op papier stukken mindere tegenstander. Al werd dat van Union en Eupen natuurlijk ook gedacht.

Heel opvallend is dat op de lijst die Anderlecht indiende bij de UEFA niet Vincent Kompany, maar wel Craig Bellamy geregistreerd staat als hoofdcoach. "Dat komt omdat Kompany nog altijd geen Pro Licence-trainersdiploma heeft en paars-wit geen risico's wil nemen", schrijft Het Nieuwsblad.

In principe volstaat het nochtans om ingeschreven te zijn voor een Pro Licence-cursus om te kunnen coachen. Kompany meldde zich ondertussen ook aan voor die Belgische cursus, maar die liep door de coronapandemie vertraging op.

Gematigder

Voor de match tegen Laçi houdt dat in dat niet Kompany, maar wel 'hoofdcoach' Bellamy de persconferenties voor en na de match zal moeten doen. "Kompany mag als lid van de technische staf wel op de bank zitten en richtlijnen geven, maar dat zal iets gematigder moeten gebeuren dan in de Jupiler Pro League", schrijft de krant nog.

Poll: Vind je het normaal dat Kompany nu nog altijd geen trainersdiploma heeft?

TAGS  I  Anderlecht  I  Union  I  Eupen  I  Laçi

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024