Vincent Kompany met de grond gelijk gemaakt door speler: "Hij heeft dat niet"

Vincent Kompany met de grond gelijk gemaakt door speler:
Woensdag 11 augustus 2021 - 08:00   I   door Redactie

Bij Anderlecht lopen ze hoog op met Vincent Kompany, heel hoog. Al zijn er waarnemers die wijzen op de resultaten. En ook spelers uiten kritiek. Landry Dimata bijvoorbeeld.

De aanvaller verhuisde in juli definitief van paars-wit naar Espanyol Barcelona en heeft maar weinig goeds te zeggen over de Anderlecht-trainer. "Ik voelde helemaal geen verwantschap met Kompany en dat was het geval voor de meeste spelers", haalt hij uit in Sport/Voetbalmagazine.

"Er was geen vrijheid van meningsuiting in de letterlijke zin, maar op het veld waren we ook niet vrij. Ik had soms het gevoel dat spelers schrik hadden. De jongeren en de meer ervaren spelers konden zich niet onbelemmerd voortbewegen."

"Gasten die heel hun leven op een bepaalde manier hadden leren voetballen, werden omgevormd tot compleet andere voetballers", vervolgt Dimata. "Voetbal is geen playstation: je krijgt richtlijnen mee, maar eenmaal op het veld moet je gebruikmaken van je kwaliteiten, moet je initiatief nemen en je intuïtie volgen."

Psyche

Als besluit trapt hij nog eens na: "Een trainer moet zich kunnen bedienen van een zekere psyche – je moet een soort opleider zijn. Bepaalde trainers zoals Vercauteren hebben dat in zich. Anderen niet."

Poll: Kan jij je vinden in de kritiek van Dimata?

TAGS  I  Anderlecht  I  Espanyol Barcelona

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024