Buitenlandse media énorm onder indruk van De Bruyne: "Hij is de Messi van Guardiola"

Buitenlandse media énorm onder indruk van De Bruyne:
Woensdag 02 november 2016 - 09:28   I   door Redactie

De buitenlandse media zijn laaiend enthousiast over Kevin De Bruyne. De middenvelder van Manchester City speelde ijzersterk tegen Barcelona, vooral in de tweede helft. City won de wedstrijd met 3-1.

"De Bruyne kende zijn gelijke niet", citeert HLN de BBC. "Hij nam City's tweede goal voor zijn rekening, reet de verdediging van Barcelona helemaal open bij de derde goal en toonde gewoon dat hij een speler van wereldklasse is. De staande ovatie bij zijn applauswissel aan het eind van de wedstrijd was dan ook helemaal verdiend."

The Guardian maakt de vergelijking met Lionel Messi. "Kevin De Bruyne kan terugblikken op een avond waarop hij de viervoudige winnaar van de Gouden Bal in de schaduw zette", klinkt het. "Samen met David Silva en Sergio Agüero vormde De Bruyne de 'tridente' van City: zijn vrije trap waarmee hij er 2-1 van maakte was fantastisch maar zijn doorsteekballetje dat de tweede goal van Gündogan inluidde was nog maar een keertje een staaltje van zijn onversneden klasse."

De Daily Mail gaf De Bruyne een quotering van 8,5 op 10. "Kevin De Bruyne speelde Barça in de vernieling. Bionische longen. Zijn loop- en voetenwerk richtte heel wat ravage aan. Scoorde een memorabel doelpunt en zat ook in de regie van een ander."

"Kevin De Bruyne is de Messi van Pep Guardiola", schrijft het Spaanse Marca. "De Leo van City, de Messi van Guardiola, is ros en komt uit België. De verdediging van Barcelona werd gek. Hij vernietigde ze. Dat weet ook Ter Stegen na die vrije trap en bovendien pakte De Bruyne ook uit met een geniale ingeving voor 3-1. Hij was niet af te stoppen. Als hij erbij is, draait City. Gündogan mag dan wel twee goals hebben gescoord, De Bruyne was de ster van de avond."

TAGS  I  Kevin De Bruyne  I   Manchester City

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024