"Een schande wat Gent op Wembley liet zien, een wanprestatie"

Zaterdag 25 februari 2017 - 11:15   I   door Redactie

AA Gent heeft voor een stunt van formaat gezorgd afgelopen donderdag door op Wembley Tottenham uit te schakelen. Dat kan niet iedereen zeggen. Achteraf excuseerde trainer Hein Vanhaezebrouck zich wel voor het vertoonde spel van AA Gent. Dat was niet goed.

"Dat werd een keer tijd dat Hein Vanhaezebrouck zich ging excuseren voor het vertoonde spel", aldus Nico Dijkshoorn, columnist in Het Nieuwsblad. "Reis je helemaal naar het verre Engeland, waar ze nog grommend met hun linkerhand uit een houten kom eten, speel je daar een wedstrijd op Wembley en dan zet je zo'n wanprestatie neer.

"Een schande, wat Hein Vanhaezebrouck ons daar voorschotelde. Win je eens een keer een legendarische wedstrijd, en dan is het met zulk lelijk voetbal. Ik stel voor dat Hein Vanhaezebrouck met een tandenborstel een jaar lang alle crossfietsen in Vlaanderen schoonpoetst, dan weet hij hoe het voelde voor de echte liefhebber, met pijn achter je oogbollen een legendarisch moment moeten vieren."

"Nee hoor, lezer. Ik meen er niets van. Ik ben juist euforisch. Ik heb gisteren driekwart van de wedstrijd Tottenham-AA Gent tegen de televisie staan schreeuwen. Niet de aardigste dingen. 'Fucking sausage-in-the-morning-eaters! White­beans-in-tomato-sauce-tin-can-left-drivers!!' Eigenlijk voor het eerst leefde ik diep, diep mee met een Belgische ploeg. Ik zal er niet omheen draaien, ik probeerde mijn vriendin Tanja te imponeren met mijn Gentse verleden."

TAGS  I  gent

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024