Luc Nilis maakt verrassende terugkeer in Belgisch voetbal als hoofdtrainer

Luc Nilis maakt verrassende terugkeer in Belgisch voetbal als hoofdtrainer
Zondag 29 augustus 2021 - 11:30   I   door Redactie

Luc Nilis (54) begint na eerder een functies als scout en assistent voor het eerst in zijn carrière als hoofdtrainer. De ex-Rode Duivel gaat in tweede amateurklasse aan de slag bij fusieploeg Belisia SV. 

En dat is toch een verrassende beslissing van Nilis, die na zijn succesrijke carrière als speler vooral in de schaduw werkte. Zo was hij onder meer fel gewaardeerd als spitsentrainer bij ex-club PSV.

Naast een terugkeer naar de Nederlandse topclub, leek de gewezen aanvaller eind vorig jaar ook een comeback te maken bij Anderlecht, de club waar hij groot werd. Begin december liep Nilis op Neerpede 'stage' als spitsentrainer.

Borkelmans

Hoewel beide partijen het achteraf over een geslaagde samenwerking hadden werd er toch geen akkoord gesloten. Het financiële aanbod dat paars-wit Nilis deed was immers bedroevend laag. Vervolgens werd hij assistent van Vital Borkelmans bij de nationale ploeg van Jordanië.

Toen daar in juni een eind aan kwam, besloot hij verder te zoeken. En nu gaat hij dus een paar niveaus lager aan de slag als hoofdtrainer van Belisia SV. Nilis heeft een UEFA B-diploma en kan dat mits een bijkomende opleiding upgraden tot een A-diploma. 

Poll: Denk je dat Nilis gaat slagen als hoofdtrainer?

TAGS  I  Anderlecht  I  PSV  I  Belisia SV

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024