Kompany spelt Philippe Clement de les: "Daar moet je heel hard mee opletten"

Kompany spelt Philippe Clement de les:
Zondag 29 augustus 2021 - 23:00   I   door Redactie

Het was niet bepaald het weekend van de traditionele topclubs. Zowel Club Brugge als Anderlecht gingen de boot in, de één al zwaarder dan de ander. En Vincent Kompany zag ook raakpunten.

De aanleiding was de situatie van Anouar Ait El Hadj. De 19-jarige middenvelder stond tegen KRC Genk nog maar voor de eerste keer in de basis in de competitie. "Voor mij is het logisch dat hij start op basis van wat ik gezien heb op training", klonk het bij Eleven Sports.

Waarna hij weinig subtiel naar Club Brugge overschakelde. "Maar wat Anouar betreft en wat andere jonge jongens betreft… Ik wil het nu niet hebben over een andere club of zo, maar het was vandaag bij Club Brugge natuurlijk ook zo dat er veel jonge jongens gespeeld hebben."

Vorm

"Met jonge jongens omgaan is vooral geduldig zijn en proberen inschatten wat het juiste moment is om hen te zetten en wanneer niet, en altijd heel hard opletten op hun vorm." Clement zette bij het 6-1-verlies tegen AA Gent Van der Brempt (19) en Mbamba (16) in de verdediging.

Waarmee de Anderlecht-coach tegelijkertijd ook aangaf dat zijn collega niet de juiste keuze maakte. "Bij oudere jongens is hun vorm minder belangrijk, maar bij Anouar was dat wel belangrijk", besloot Kompany. "Hij heeft nu op het veld gesproken, dat is het belangrijkste."

Poll: Mag een trainer over de keuzes van een andere trainer in een andere match beginnen?

TAGS  I  KRC Genk  I  Anderlecht  I  AA Gent  I  Club Brugge

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024