Marc Degryse fileert Philippe Clement tot op het bot: "Om zichzelf in te dekken"

Marc Degryse fileert Philippe Clement tot op het bot:
Maandag 30 augustus 2021 - 22:00   I   door Redactie

Bij een 6-1-nederlaag wordt automatisch in de richting van de spelers gekeken, maar in het geval van Club Brugge was het opvallend hoe ook Philippe Clement met de vinger werd gewezen.

Vooral de keuze voor een onuitgegeven trio achterin met daarbij de 19-jarige Van der Brempt en de 16-jarige Mbamba werd de Club-trainer kwalijk genomen. Maar die ontliep zijn verantwoordelijkheid door na afloop te stellen dat Van der Brempt "één van de besten" was.

En net dat laatste vindt Marc Degryse niet kunnen: "Clement zegt natuurlijk zulke dingen om Van der Brempt te beschermen. Maar ook om zichzelf in te dekken", stelt hij in Het Laatste Nieuws. "En da's verkeerd. Hij legde z'n keuze zodanig uit alsof het de juiste was, maar dat was het niet."

Logischer

"Door met Van der Brempt en Mbamba te starten, straalde Clement uit dat Club Brugge van niemand schrik heeft", vervolgt de analist. "Ongeacht tegen wie het speelt. Terwijl… Laat die jonge gasten eens beginnen tegen pakweg Beerschot."

"In plaats van ze buitenshuis voor de leeuwen te gooien. Of tegen Manchester United, zoals De Cuyper destijds", besluit Degryse. "Mata in die driemansdefensie, dát was toch logischer geweest?”

TAGS  I  AA Gent  I  Club Brugge

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024