Genadeloze Vanhaezebrouck verpest droom nieuwkomer

Genadeloze Vanhaezebrouck verpest droom nieuwkomer
Vrijdag 10 september 2021 - 19:00   I   door Redactie

AA Gent speelt zondag tegen Charleroi, maar begint vier dagen later aan een veel belangrijker doel: de groepsfase van de Conference League overleven. Maar dat is niet elke speler gegund.

Want zomeraanwinst Andrew Hjulsager werd verrassend niet geselecteerd voor de definitieve Europese lijst, wat betekent dat hij tot aan de winterstop geen Europees voetbal kan spelen. Terwijl hij maar licht geblesseerd is en binnen enkele weken topfit zou kunnen zijn.

Ook Sulayman Marreh en Yonas Malede zullen een heel najaar lang in de tribune moeten plaatsnemen tijdens de Europese matchen. Al heeft Vanhaezebrouck - zoals we hem kennen - daar natuurlijk een pasklare uitleg voor.

Iedereen aan boord

"Het is eigenlijk simpel. Het zijn drie van mijn betere spelers", klinkt het op de website van AA Gent. "Maar ik moet iedereen aan boord houden en zij gaan sowieso aan bod komen. Want de selecties voor de competitie zijn veel kleiner."

(Lees verder onder de afbeelding)

"En dan kunnen ze op donderdag wat rusten. Het zijn uiteindelijk ook maar 6 matchen tegenover 18 matchen", vervolgt HVH. Dat Hjulsager voor Gent koos omwille van Europese voetbal interesseert de trainer duidelijk niet.

"Dan zit er maar één ding op: Europees overwinteren zodat hij de mooie matchen na de winterstop wél kan meedoen", besluit Vanhaezebrouck.

TAGS  I  AA Gent

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024