Club Brugge stunt tegen PSG en Messi

Woensdag 15 september 2021 - 22:50   I   door Redactie

Club Brugge heeft voor een stunt gezorgd in de eerste wedstrijd van de poulefase van de Champions League. Blauw-zwart hield het sterrenteam van Paris Saint-Germain op 1-1. Het is bovendien een meer dan verdiend punt.

Club Brugge - PSG 1-1

PSG trad voor het eerst met Mbappé-Neymar-Messi aan. De voorhoede kon enkel in het eerste kwartier enigszins overtuigen. Nadien op geen enkel moment. Bovendien viel Mbappé in de tweede helft uit met een blessure.

Messi bleek in vele delen van de wedstrijd onzichtbaar. Al was hij er in de eerste helft wel dichtbij met een bal op de lat en diep in de tweede helft trapte de Argentijn in één tijd onbesuisd over.

PSG klom na een kwartier op voorsprong. Herrera rondde een prima aanval en assist van Mbappé af. Lang duurde de Franse vreugde niet, want Hans Vanaken kon met een afgeweken schot de bordjes weer in evenwicht brengen.

De Ketelaere-Lang

Nadien waren de betere kansen voor Club, ook na de rust. Charles De Ketelaere speelde een geweldige wedstrijd, net als Noa Lang. Die laatste scoorde bijna een wereldgoal na een heerlijke assist van De Ketelaere, maar de omhaal van de Nederlander ging naast.

In de slotfase kreeg Club het wat moeilijker omdat heel wat spelers met vermoediheid kampten. Bovendien wachtte trainer Clement lang om te wisselen. Club trok het punt echter wel over de streep.