Nieuwe bom: 'Anderlecht-leiding vroeg bescherming van ref tegen Club Brugge'

Nieuwe bom: 'Anderlecht-leiding vroeg bescherming van ref tegen Club Brugge'
Dinsdag 28 september 2021 - 17:36   I   door Redactie

Sporza brengt nieuwe details naar buiten over het schandaal in het Belgische voetbal. Zo werd aan toenmalig ref Sébastien Delferière gevraagd om Anderlecht "te beschermen".

Het gaat over 2017, het seizoen toen René Weiler trainer van Anderlecht was. "Paars-wit moest toen op drie speeldagen van het einde op bezoek bij eerste achtervolger Club Brugge", schrijft Sporza.

"Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck nodigt Veljkovic in de aanloop naar die match uit voor een gesprek. De twee zijn al een tijd aan het onderhandelen over een nieuw en verbeterd contract voor Sofiane Hanni."

"Van Holsbeeck legt uit dat kampioen worden extreem belangrijk is voor Anderlecht en dat het nieuwe contract er zeker zou komen met de extra miljoenen uit de daaraan verbonden deelname aan de Champions League."

Ongeruste Van Holsbeeck

Sporza gaat verder: "Van Holsbeeck zegt dat hij ongerust is omdat er in Jan Breydel veel druk zal zijn van het publiek, van Club-trainer Michel Preud’homme langs de lijn en dat Anderlecht niet mag verliezen."

"Daarom vraagt hij aan Veljkovic of hij zijn "vriend" Delferière, die de match zal fluiten, wil vragen "om Anderlecht te beschermen", "om correct te fluiten en zich niet te laten intimideren" en "hij moet niets speciaals doen, gewoon correct fluiten"."

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024