Antwerp pakt leidersplaats tegen tien man van AA Gent

Zondag 03 oktober 2021 - 20:21   I   door Redactie

Na Anderlecht-Club Brugge was Antwerp-AA Gent zondagavond dé match om naar uit te kijken op speeldag tien. Al verliep die niet zoals verwacht, voor geen van beide ploegen.

Antwerp-AA Gent 1-0

En het liep voor de thuisploeg ook veel moeilijker dan de uitslag doet vermoeden. Michael Frey scoorde de openingstreffer immers pas in minuut 78. Nadat Verstraete een vrije trap tegen de lat schoot kopte de Zwitser de rebound binnen.

Een gevleide voorsprong, omdat AA Gent eigenlijk de betere ploeg was. Zelfs nadat Chakvetadze voor rust rood gekregen had voor een trap op de achillespees van Gerkens. Maar vooral Depoitre vergat te scoren. En ook na de 1-0 waren er nog kansen.

Maar de netten doen trillen kon AA Gent niet meer en zo blijven de Buffalo's onderaan de rangschikking bengelen. Terwijl Antwerp na een vijftien op vijftien en het gelijkspel van Club Brugge op Anderlecht voor het eerst de leidersplaats pakt.