Jupiler Pro League opnieuw opgeschrikt: "Dit is competitievervalsing"

Jupiler Pro League opnieuw opgeschrikt:
Vrijdag 08 oktober 2021 - 09:00   I   door Redactie

Alsof de Belgische competitie nog niet genoeg op zijn kop stond met operatie Propere Handen doen de clubs elkaar nu ook onderling de duvel aan. Zoals Standard met het wegkapen van de trainer bij KV Kortrijk.

Dat KVK-coach Luka Elsner opeens naar Standard trekt is in het Guldensporenstadion serieus misvallen. "We hadden het niet zien aankomen. Dit is een ontgoocheling voor KV Kortrijk", aldus voorzitter Ronny Verelst bij Sporza.

"Als je een rit met iemand begint, ga je ervan uit dat die ver draagt. Dit is vloeken voor ons. Ik vind het ook competitievervalsing. Het kan niet dat je zomaar een trainer wegplukt bij een andere club. Toch niet midden in het seizoen."

"Natuurlijk kan iemand kiezen om andere oorden op te zoeken, maar in het huidige voetbalmodel vind ik het een brug te ver", vervolgt Verelst. "Dit is echt not done. Daarom zijn we aan het kijken voor juridische stappen."

Pro League

"Voor het Belgische voetbal moeten we vermijden dat dit de normaalste zaak ter wereld wordt. Dit destabiliseert onze competitie. Ik ga het ook aankaarten bij de Pro League. Een belangenvereniging voor het Belgische profvoetbal, maar eigenlijk een belangenvereniging voor de eigen club", besluit Verelst.

Poll: Vind jij dit ook competitievervalsing?

TAGS  I  Standard  I  KV Kortrijk

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024