Premier League op zijn kop: Manchester City en Chelsea worden gedegradeerd

Premier League op zijn kop: Manchester City en Chelsea worden gedegradeerd
Vrijdag 08 oktober 2021 - 13:30   I   door Redactie

Net op het moment dat je denkt dat het niet zotter kan, komt er toch weer iets dat een stap verder gaat. Dat is wat nu gebeurt in de Premier League met de overname van Newcastle.

De club kondigde donderdag aan dat een Saudisch staatsinvesteringsfonds 80% van de aandelen van de aandelen in handen heeft gekregen. Daarvoor werd een bedrag van 350 miljoen euro neergeteld.

"Een peulschil voor de drijvende krachten achter de overname, die samen goed zijn voor een kapitaal van maar liefst 367 miljard euro", schrijft Sporza. Daardoor worden onder meer Manchester City en Chelsea gedegradeerd tot financiële meelopers. 

De meest kapitaalkrachtige eigenaar in het voetbal was tot nu toe Man City-baas Sjeik Mansour met een vermogen rond de 30 miljard euro. Newcastle heeft dus het potentieel om de meest vermogende club ter wereld te zijn.

Absolute top

Onder de nieuwe kapitaalkrachtige eigenaars is het de verwachting dat er flink met geld gestrooid zal worden om Newcastle naar de absolute top te brengen. Manchester City en Paris Saint-Germain achterna. Erop en erover?

Poll: Denk je dat Newcastle echt tot de absolute top kan gaan behoren?

TAGS  I  Manchester City  I  Chelsea  I  Newcastle  I  PSG

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024