Nations League eindigt in mineur: Duivels pijnlijk en met pech onderuit tegen Italië

Nations League eindigt in mineur: Duivels pijnlijk en met pech onderuit tegen Italië
Zondag 10 oktober 2021 - 16:52   I   door Redactie

De Nations League is een serieuze afknapper geworden voor de Rode Duivels. Na het dramatische 2-3-verlies in de halve finale tegen Frankrijk, ging België in de troosting ten onder tegen Italië.

Italië-België 2-1

Het moet gezegd, het zal de Belgen ook echt niet mee. Tot drie keer toe strandde de bal op paal en lat, eerst Saelemaekers, vervolgens Batshuayi en tot slot Carrasco. Daarnaast redde ook Donnarumma na rust twee keer uitstekend op pogingen van Alderweireld.

Maar het werd dus 2-1. Op het einde van een vrij saaie eerste helft redde Courtois nog knap op een poging van Chiesa, maar Barella scoorde direct na rust. Vervolgens leidde een fout van Castagne op het uur de strafschop voor de 2-0 in.

Courtois raakte de bal van Berardi nog, maar niet genoeg om het leer uit zijn doel te houden. Het was daarna hopen op een aansluitingstreffer, maar Carrasco raakte 10 minuten voor tijd dus de paal.

De Ketelaere

Uiteindelijk viel de 2-1 toch kort voor tijd. Na een counter die fel geleek op de winningoal in de WK-match tegen Japan, kon De Ketelaere op pas van De Bruyne de bal door de benen van Donnarumma spelen. Niet voldoende, waardoor België het toernooi afsluit met twee pijnlijke nederlagen.

TAGS  I  Rode Duivels  I  Frankrijk  I  Italië  I  Spanje

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024