Geert De Vlieger ziet Club Brugge problemen krijgen

Geert De Vlieger ziet Club Brugge problemen krijgen
Zondag 17 oktober 2021 - 18:00   I   door Redactie

Club Brugge wordt algemeen aanzien als 'hors categorie' in de Jupiler Pro League, maar in de Champions League is dat natuurlijk een ander verhaal.

Ook al presteren de Bruggelingen nu uitstekend met een 4 op 6 tegen PSG en Red Bull Leipzig. Want Geert De Vlieger ziet de derde ploeg in de groep, Manchester City, toch nog als een niveau hoger.

"Kwetsbare zones zijn er bij dit City eigenlijk niet. Het feit dat hun individuele kwaliteit zo goed rendeert als ploeg maakt hen zo sterk", analyseert de gewezen doelman in De Krant van West-Vlaanderen.

"Als je die machine tegenover je krijgt, dan kunnen ze een snelheid in hun spel ontwikkelen waardoor je helemaal teruggedrukt wordt en riskeert dat het na een halfuur 0-2 staat." Een scenario dat hij ook realistisch acht en dan is het voor hem game over.

Niet belopen

"Dan kun je het niet belopen omdat er zoveel kwaliteit aan de bal aanwezig is en het vernuft om ook in kleine ruimtes lopende spelers te bedienen", besluit hij. Weinig tot geen perspectief dus voor Club Brugge.

Poll: Denk jij ook dat Manchester City veel te sterk is?

TAGS  I  Club Brugge  I  PSG  I  Manchester City  I  Red Bull Leipzig

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024