Referee Department geeft hallucinante beoordeling bij 4 fases

Referee Department geeft hallucinante beoordeling bij 4 fases
Maandag 18 oktober 2021 - 19:15   I   door Redactie

Speeldag elf van de Jupiler Pro League werd overschaduwd door heel wat betwistbare strafschopfases die tot woede van spelers, trainers en fans verkeerd beoordeeld werden door de VAR.

Zoals steeds gaf het Professional Refereeing Department the day after verduidelijking bij een aantal fases van de voorbije speeldag. Maar de uitleg die bij maar liefst 4 fases gegeven werd zal amper troost bieden.

Het was zelfs hallucinant om lezen hoe de eigen scheidsrechters en VAR met de grond gelijk gemaakt werden. Want bij de 4 fases blijkt er - zoals iedereen al vermoedde - 3 keer een foute inschatting gemaakt door ref en/of VAR. Vier op een rij.

Club Brugge-KV Kortrijk

De fout van Nsoki op Kortrijk-speler Badamosi werd niet gefloten: FOUT

* Er wordt een strafschop en een VAR interventie verwacht.

STVV-Anderlecht 

STVV-doelman Schmidt krijgt penalty tegen voor een fout op Kouamé: FOUT

* Er wordt géén strafschop verwacht, maar ook géén VAR-interventie omdat de ref technisch geen "clear and obvious error" maakt. 

Charleroi-KRC Genk

Genk herneemt gemiste penalty omdat Carolo-keeper Koffi te vroeg vertrekt: CORRECT

* Er wordt een nieuwe strafschop verwacht omdat de doelman zijn doellijn met beide voeten te vroeg heeft verlaten voordat de bal wordt getrapt.

AA Gent-Eupen

* AA Gent krijgt een penalty voor een zogezegde overtreding van Peeters op Bezus: FOUT

Er wordt géén strafschop verwacht, maar dus wel een VAR-interventie omdat het lichte contact aan de arm, wat gezien wordt als een normaal contact, niet de oorzaak is van het vallen van de Gent-spits. 

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot  I  Charleroi  I  STVV  I  KV Kortrijk  I  Eupen

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024