AA Gent redt Belgische eer in Europa, Genk opnieuw zwaar onderuit

Donderdag 21 oktober 2021 - 22:49   I   door Redactie

Gelukkig is er nog de Conference League. Met dank aan de zwakke tegenstand kan AA Gent daar nog Europees schitteren. In tegenstelling tot KRC Genk, dat er in de Europa League niets meer van bakt.

Partizan Belgrado-AA Gent 0-1

Met een zes op zes in de achterzak trok AA Gent zonder druk naar Servië. Voor rust hadden de Buffalo's de match onder controle, zonder grote doelkansen te creëren. Voor Partizan kwam Ricardo Gomes nog het dichtst bij de openingstreffer.

In de tweede helft kwamen de Gentse kansen wél. Eerst miste Chakvetadze wat niet te missen viel, daarna stuitte Odjidja op doelman Popovic, maar op het uur schoot Kums op assist van Samoise wel verdiend raak.

AA Gent bleef daarna maar kansen afdwingen. Maar zowel Odjidja als Nurio zagen een uitstekende Popovic de 0-2 voorkomen. Dankzij een Servische bal op de lat in het slot bleef het bij een nipte zege, maar die was ruim voldoende om een 9 op 9 te halen.

(Lees verder onder de afbeelding)

West Ham United-KRC Genk 3-0

In tegenstelling tot bij AA Gent zat er bij KRC Genk wél druk op de ketel. Dat heb je als je je van je vijf laatste partijen er vier hebt verloren. Tegen West Ham United zat er meer in. Maar dan moet je wel scoren natuurlijk.

En dat was wat Bongonda - hij zag ook een goal afgekeurd voor nipt buitenspel van Ito - en Onuachu nu net nalieten. Op slag van rust was er de kroniek van een aangekondigd doelpunt op hoekschop. De zoveelste variatie op een stilaan oervervelend thema.

Ondanks de 1-0 begon KRC Genk ook niet slecht aan de tweede helft, maar op het uur was er opnieuw een stilstaande fase die de Limburgers de das om deed. Diop kopte een vrije trap van Cresswell voor Onuachu binnen.

Tweede plaats

En dan was het helemaal voorbij voor Genk. De 3-0 viel amper een minuut daarna en ook viel te gemakkelijk. De bekerwinnaar sleepte zich naar het einde en blijft achter met 3 op 9. Het positieve: de tweede plaats is nog binnen handbereik.