Vandenbempt: "Met elf achter de bal en toch voortdurend ruimte weggeven, dat is een prestatie"

Vandenbempt:
Woensdag 01 maart 2017 - 16:15   I  

Voor Moeskroen lijkt de degradatie haast onvermijdelijk. Met nog twee speeldagen te gaan heeft het een achterstand van vier punten op Westerlo.

Volgens Peter Vandenbempt lachen er veel trainers in hun vuistje door het falen van Mircea Rednic. "Opvallend hoeveel (stiekem) leedvermaak er bij zijn collega’s te bespeuren valt nu Mircea Rednic met Excel Mouscron half over de afgrond hangt. Het resultaat van zijn weinig collegiale houding de voorbije maanden. Toen alle trainers nog op post waren, kondigde hij al aan dat hij snel weer in België coach ging worden", aldus Vandenbempt bij Sport/Voetbalmagazine. "En toen hij op Le Canonnier binnenwandelde, zei hij dat er meer dan genoeg kwaliteit in de spelerskern zat. Hoe slecht moest die Glen De Boeck dan wel niet zijn! Donkerrood voor natrappen was op zijn plaats."

"En maanden later staat Rednic helemaal laatste, met nochtans de komst van nóg betere spelers dan die heel goeie die er al waren. Zowaar minder punten gepakt dan zijn onbekwame voorganger, dat is toch een beetje pijnlijk. De prestatie in Gent was ontluisterend, met elf achter de bal en toch voortdurend uit de organisatie ruimte weggegeven, dat is een prestatie."

"Excel Mouscron is voor geen enkele trainer een cadeau, ook niet voor Rednic, maar op papier heeft deze spelersgroep meer kwaliteit dan die van Westerlo dat toch vier punten hogerop staat. Twee matchen heeft Rednic nog, anders gaan we hem hier niet meer terugzien, schat ik zo."

TAGS  I  mircea rednic  I   peter vandenbempt  I   moeskroen

donderdag 29 september 2022

woensdag 28 september 2022

dinsdag 27 september 2022