Union zet Club en heel Jupiler Pro League voor schut met spektakel in Eupen

Zaterdag 23 oktober 2021 - 22:51   I   door Redactie

Zondag is er de topper Antwerp-Club, maar zaterdag keek iedereen toch ook een klein beetje uit naar Eupen-Union. De match om... de eerste plaats. En daarin toonde de uitploeg zich de sterkste.

Eupen-Union 2-3

Na één helft zaten de bezoekers al op rozen, want aan de rust had Union een dubbele voorsprong beet. Undav op penalty en Teuma met een afstandsschot zorgden voor 0-2. Eupen kon daar maar weinig tegenover stellen.

Maar een kwartier voor tijd keerde de partij: in een paar minuten maakte eerst Kayembe en vervolgens Agbadou gelijk. Amper uitgefeest scoorde Nielsen evenwel de 2-3. En daarop gingen de thuissupporters helaas door het lint.

Zij gooiden met aanstekers naar het hoofd van Union-doelman Moris, die ging neer en vervolgens legde ref Van Driessche de partij stil en stuurde iedereen naar binnen. Bij de hervatting veranderde de score ondanks zware druk van Eupen niet meer en zo pakte Union de winst en ook de koppositie.

Gewonnen matchen

Door het aantal gewonnen matchen kan Club Brugge er zondag zelfs bij winst niet meer over. Of hoe een promovendus na twaalf speeldagen de kampioen en de rest van de ploegen een neus zet.