"Nu naar Anderlecht? Nooit! Dat is tegen mijn normen en waarden"

Dinsdag 26 oktober 2021 - 17:30   I   door Redactie

Anderlecht is ondanks de sportieve en financiële zorgen nog altijd een grote naam in het voetbal. Waar iedereen direct aan de slag zou willen gaan. Alhoewel.

Karel Van Eetvelt alleszins niet (meer). Begin 2020 ging hij aan de slag als CEO bij Anderlecht. Een avontuur dat amper 9 maanden duurde. In HUMO geeft hij daar meer uitleg over.

Als man uit het bedrijfsleven wilde Van Eetvelt graag de koers wijzigen die het voetbal vaarde. De grote commissies voor makelaars aanpakken, de excessen in lonen en het gekissebis in de Pro League aan de kaak stellen... 

"Het was mijn ambitie om iets te veranderen, ja", zegt hij in het weekblad. "Alleen is het moeilijk om tegen de stroom in te roeien en als club word je soms gedwongen om mee te gaan in bepaalde zaken. Dat kon ik niet langer verantwoorden voor mezelf."

Normen en waarden

"Alles in mij schreeuwde dat het tegen mijn normen en waarden inging. Als je mij nu opnieuw zou vragen om CEO te worden van Anderlecht met alles wat ik vandaag weet: nooit", besluit hij keihard.

Poll: Snap je Van Eetvelt?

TAGS  I  Anderlecht

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024