Malinwa stoomt door en laat KVO in match met zes goals verweesd achter

Vrijdag 29 oktober 2021 - 22:51   I   door Redactie

KV Oostende-KV Mechelen was vrijdagavond de opener van speeldag 13. En daarin ging Malinwa door op het elan van de voorbije weken. Even kwam wat een vlotte zege leek te worden nog in gevaar, maar meer ook niet.

KV Oostende-KV Mechelen 2-4

De bezoekers grepen al in de eerste helft de macht. Storm zette iets voor het halfuur Cuypers op weg naar de 0-1 en even later Mrabti naar de 0-2.  De thuisploeg kon daar amper iets tegenover stellen.

En na rust stoomde Malinwa gewoon door. Opnieuw Mrabti, deze keer op assist van Cuypers, maakte er amper vijf minuten ver al 0-3 van. Match gespeeld, denk je dan. Maar dat was buiten Gueye gerekend die kort nadien de score opende voor KV Oostende.

Daar putte de thuisploeg moed uit en Jaekel maakte er tien minuten voor tijd zelfs 2-3 van. Maar stunten kon KVO niet meer, het werd integendeel nog 2-4 door Hairemans. Waardoor Malinwa na een knappe reeks van 16 op 18 zelfs opklimt naar de tweede plaats.