Club Brugge pakt (voorlopig) de koppositie na verdiende overwinning tegen STVV

Zaterdag 30 oktober 2021 - 22:15   I   door Redactie

Na een boeiende wedstrijd tussen STVV en Club Brugge werd het 1-2. Club heeft het doorgaans moeilijk op het kunstgras van Stayen, maar de 3 punten zijn wel degelijk verdiend.

STVV-Club Brugge 1-2

Het eerste fluitsignaal werd nog maar net gegeven en daar was Bas Dost al. Mata met een opwippertje tot bij Lang, die knap de bal binnen hield. De Nederlanders vinden elkaar vlot en dat toonden ze nu ook. Noa Lang met een goede voorzet tot bij Bas Dost, die de bal aan de eerste paal in één tijd binnentikte.

Een 7-tal minuten later kwam Dost mooi ingegleden op een voorzet van De Ketelaere, maar zijn schot raakte de paal. Daar stopte het niet voor het Brugse geweld. Vormer kreeg nog eens 2 minuten later een bal in de tweede zone, maar ook daar stond de paal in de weg.

Sint-Truiden kwam er tot de 23e minuut niet echt aan te pas. Een vrije trap van Brüls werd in eerste instantie weggekopt, maar Bauer trapte toch de 1-1 tegen de netten. Dat was ook meteen de ruststand.

Na rust was het STVV dat snel kon dreigen, maar enkele minuten later maakte Dost zijn tweede van de avond met het hoofd. Deze keer niet op aangeven van Noa Lang, maar wel van Sobol.

Door de overwinning komt Club weer op kop in onze competitie. Zo zet het stevige druk op Union, dat het morgenavond nog opneemt tegen Gent.