Zware klap voor Anderlecht én Club Brugge

Zware klap voor Anderlecht én Club Brugge
Woensdag 10 november 2021 - 08:00   I   door Redactie

Zowel Club Brugge als Anderlecht staan in de competitie niet waar ze moeten staan. En nu komt er ook nog eens een extra domper op financieel vlak bij.

Vanaf 2022 kondigt zich immers een echte tax shift aan in de Belgische voetbalwereld. Dat blijkt uit het voorontwerp van de hervormde fiscale wet rond sportclubs dat De Morgen kon inkijken. En dat heeft zware gevolgen, zeker voor de topclubs.

Vanaf 1 januari zal nog maximaal 4 miljoen euro korting per sportclub worden toegekend, waarbij 2 miljoen besteed mag worden aan de jeugdopleiding en 2 miljoen voor de bouw en renovatie van stadions.

Concreet zullen enkel de topclubs minder fiscale korting krijgen, die ze nu dus vooral gebruiken voor het betalen van hogere spelerslonen. Voor de kleinere clubs en de kleinere sporten verandert er niks, omdat ze nu al onder de 4 miljoen euro blijven.

Slachtoffer

Het Laatste Nieuws berekende dat vooral Anderlecht en Club Brugge het slachtoffer zullen zijn. Zo zal paars-wit maar liefst 11 miljoen euro minder belastingsvoordeel krijgen en moet blauw-zwart toch ook nog altijd 7,9 miljoen euro inleveren.

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024