Paniek bij Club Brugge en Anderlecht: "Dit slaat ons met verstomming"

Paniek bij Club Brugge en Anderlecht:
Woensdag 10 november 2021 - 15:00   I   door Redactie

Het Belgische voetbal staat op zijn achterpoten. Het wetsontwerp om vanaf 2022 de fiscale korting te beperken zal vooral de Belgische topclubs treffen en die reageren nu met een open brief.

"Dit slaat ons met verstomming", klinkt het in naam van Club Brugge, Anderlecht, Standard, KRC Genk, AA Gent en Antwerp. "We kunnen niet anders dan vaststellen dat er voorstellen worden geformuleerd die volgens de berekeningen in totaliteit kunnen oplopen tot een impact van 170 miljoen."

"Dat is per definitie het failliet van de sector. Meer specifiek worden de ‘topclubs’ geraakt daar zij vaak het grootste budget, de beste spelers en bijgevolg ook de hoogste spelerslonen betalen."

"Laat dat nu net de clubs zijn die – nagenoeg als enige – nog in Belgische handen zijn, en hard inzetten op jeugddoorstroming en lokale verankering op het vlak van opleiding en sociale werken. Dit ging in de voorbije jaren gepaard met zeer substantiële infrastructuur investeringen in jeugdopleigingscentra."

Failliet

En de brief gaat nog verder: "De Belgische topclubs die samen meer dan 80 % van het ‘product’ Belgisch voetbal uitmaken, die Europees voetbal spelen, die het leeuwendeel van het publiek in de stadions en op TV lokken, die elke dag media maken en café’s laten vollopen, die de leveranciers van Belgisch toptalent zijn voor zichzelf en de Rode Duivels worden hiermee gedecimeerd."

Als besluit volgt er nog een dramatische formulering: "Als de voorstellen in de fiscale programmawet bewaarheid worden zal het Belgisch topvoetbal in zijn huidige vorm, zowel nationaal, internationaal op clubniveau als qua niveau van de nationale ploegen ophouden te bestaan."

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024