Peter Vandenbempt openhartig over drastische beslissing: “Ik doe het niet meer”

Peter Vandenbempt openhartig over drastische beslissing: “Ik doe het niet meer”
Zaterdag 13 november 2021 - 07:30   I   door Redactie

Peter Vandenbempt beleeft veel plezier aan zijn job als commentator. Jaren geleden nam hij wel een ingrijpende beslissing. Hij wil geen wedstrijden om het behoud meer becommentariëren.

"Ik herinner me een wedstrijd om het behoud tussen Lokeren en Lierse, met op en rond het veld veel volk van Dejan Veljkovic”, vertelt Vandenbempt in Sport/Voetbalmagazine. “Je moest geen geweldige voetbalspecialist zijn om te zien wat daar gebeurde, gewoon vrienden ondereen. Nadien heb ik tegen mijn baas gezegd: wedstrijden om het behoud op de laatste speeldagen doe ik niet meer.”

“Al moet je altijd voorzichtig zijn met zulke verhalen”, vervolgt Vandenbempt. “Ik ben namelijk zelf ook ooit eens verdacht van wedstrijdmanipulatie. Ik keerde als doelman van Bierbeek terug na een blessure en viel een kwartier voor tijd in tegen titelkandidaat Hoegaarden. Bij een corner viel de bal verkeerd op mijn arm en in eigen doel, waardoor Hoegaarden met 0‑1 won en promoveerde en Oud-Heverlee zich afvroeg: wat is daar gebeurd? Niets dus.”

TAGS  I  Peter Vandenbempt

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024