Razend KRC Genk haalt fel uit: "Dit is competitievervalsing"

Razend KRC Genk haalt fel uit:
Donderdag 18 november 2021 - 15:10   I   door Redactie

Bij KRC Genk zijn ze woedend. Dat de club het eind januari drie speeldagen zonder een haast volledige basisploeg zal moeten doen zit de Limburgers héél hoog.

Genk dreigt eind januari en begin februari maar liefst 9 en misschien zelfs 10 spelers te moeten missen. Tussen 26 januari en 3 februari worden in Zuid-Amerika, Noord-Amerika en Azië immers nog twee WK-kwalificatiewedstrijden afgewerkt plus daarbovenop nog de Africa Cup.

Concreet mist KRC Genk Lucumi, Munoz en Cuesta met Colombia, Preciado met Ecuador, McKenzie met USA, Ugbo met Canada, Arteaga met Mexico, Ito met Japan en Onuachu met Nigeria. En misschien ook Paintsil met Ghana. In de grote landen én Nederland ligt de competitie op dat moment stil.

De Pro League heeft géén rekening gehouden met die interlands en heeft in die periode zelfs nog een midweek speeldag ingelast, plus de heenwedstrijden in de halve finales van de Croky Cup. En dat vindt KRC Genk absoluut niet kunnen.

Gebrek aan respect

"Daar zijn wij niet gewoon boos over, maar zelfs razend", aldus Dimitri De Condé in Het Laatste Nieuws. "Iedereen roept dat we onze competitie internationaal overeind moeten houden, maar dan gaan we wel extra matchen plannen terwijl onze internationals weg zijn."

"Dit is competitievervalsing en een manifest gebrek aan respect voor onze club, onze spelers en onze fans." De Condé vindt het ook erg dat hij geen steun krijgt van andere topclubs in zijn vraag om matchen uit te stellen. "We staan alleen in dit verhaal." En vervolgens haalt hij ook uit naar die clubs.

Egoïsme

"Ik heb verschillende clubs gecontacteerd en die vielen uit de lucht. Ik snap ook wel dat als je maar één international hebt, je niet meteen zo benadeeld bent als wij en je niet staat te springen om dat uitstel toe te staan. Maar ik had van bepaalde clubs toch op iets meer Fair Play gerekend. Het competitief egoïsme zegeviert."

Poll: Vind je dat KRC Genk reden heeft tot klagen?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024