Charles De Ketelaere haalt het niet en ziet topfavoriet Golden Boy winnen

Charles De Ketelaere haalt het niet en ziet topfavoriet Golden Boy winnen
Maandag 22 november 2021 - 13:30   I   door Redactie

Maandagmiddag werd de Golden Boy Award 2021 uitgereikt, de trofee voor de beste Europese voetballer onder 21 jaar, georganiseerd door het Italiaanse Tuttosport.

De opvolger van het Noorse fenomeen Erling Haaland werd de 18-jarige Barcelona-middenvelder Pedri. Dat kwam helemaal niet onverwacht, want de Spanjaard was de absolute topfavoriet.

Pedri brak vorig seizoen door bij Barcelona en werd dit jaar voor het eerst geselecteerd voor het Spaanse nationale elftal, waarmee hij imponeerde tijdens het EK. De UEFA riep hem na het toernooi uit tot de beste jonge speler van het EK. 

Met 318 punten haalde Pedri het voor Jude Bellingham van Borussia Dortmund, die 199 punten minder telt. Nooit was het verschil zo groot. Daarnaast werden ook Mason Greenwood, Eduardo Camavinga, Bukayo Saka, Florian Wirtz en Jamal Musiala genoemd als mogelijke winnaars.

Belgen

Ook Charles De Ketelaere behoorde tot de 20 genomineerden. De sterkhouder van Club Brugge haalde de top niet, maar zat dus wel bij de beste twintig. Als troostprijs werd De Ketelaere wel tweede in de publieksstemming (de ‘Web Golden Boy’) achter Karim Adeyemi van Red Bull Salzburg.

Overigens werd er nog een Belg naar voor geschoven. Maar Jérémy Doku kwam niet verder dan een shortlist van 40 geselecteerden.

Poll: Vind je Pedri een terechte winnaar?

TAGS  I  Club Brugge  I  Barcelona  I  Red Bull Salzburg  I  Borussia Dortmund

zaterdag 9 december 2023

vrijdag 8 december 2023

donderdag 7 december 2023

woensdag 6 december 2023

dinsdag 5 december 2023