Grote kritiek op transferbeleid bij Anderlecht

Grote kritiek op transferbeleid bij Anderlecht
Dinsdag 23 november 2021 - 15:30   I   door Redactie

Het rommelt bij RSC Anderlecht. Het gelijkspel van afgelopen weekend tegen KV Kortrijk heeft heel wat pijnpunten blootgelegd bij Paars-Wit.

Zo vindt oud-bondscoach René Vandereycken dat Anderlecht geen goed werk heeft geleverd op de transfermarkt. "Het voetballend vermogen van de verdediging van Anderlecht is onvoldoende. Dat het een linksvoetige op de rechtsback moet zetten, zou niet mogen. En dat het, gezien de principes van Kompany, een verdediger als Wesley Hoedt heeft aangetrokken, snap ik niet. Zijn beperkte wendbaarheid en snelheid zijn serieuze handicaps voor een ploeg die veel ruimte weggeeft", zei hij bij Het Nieuwsblad.

Naast de spelers in het verdedigende compartiment krijgt ook Kompany kritiek van de ex-bondscoach. Hij vindt dat Kompany zijn spits Kouamé niet gebruikt op een juiste manier. Vandereycken zou het alleszins heel anders aanpakken: "In aanvallend opzicht begrijp ik niet dat ze Kouamé niet proberen te bereiken met hoge flankvoorzetten. Zijn kopspel is toch een van zijn sterke punten? Schatten ze zijn kwaliteiten niet juist in of gaat het om het vasthouden aan principes?"

TAGS  I  Anderlecht  I  Kortrijk

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024