Plan B kan KRC Genk weer op de rails krijgen

Plan B kan KRC Genk weer op de rails krijgen
Dinsdag 23 november 2021 - 17:06   I   door Redactie

Tegen Zulte Waregem haalde Genk nog uit met een veelzeggende 2-6. De motor sloeg weer aan, de looplijnen zaten goed en er werd vlot gescoord. Na een 1 op 6 tegen staartploegen Cercle Brugge en Beerschot moeten John Van den Brom en zijn manschappen weer vol aan de bak.

Gouden Stier

Paul Onuachu was vorig seizoen goed voor 33 doelpunten in 38 wedstrijden. Dit seizoen had de boomlange spits na 9 speeldagen evenveel doelpunten. Hij zette zo zijn geweldige reeks verder, maar daar is een einde aan gekomen. Na speeldag 9 wist hij nog maar één keer de weg naar het doel te vinden. Tijd voor hem om zijn torinstinct terug te vinden dus.

Het doel van Van den Brom was duidelijk tegen Beerschot: hoge ballen droppen in de box en rekenen op zijn topschutter. De schuld ligt echter niet alleen bij de Nigeriaan. Ook de andere spelers halen niet het gewenste niveau en de efficiëntie laat te wensen over. 19 doelpogingen had Genk tegen Beerschot, maar geen enkele keer trilden de netten. Misschien kunnen Mike Tresor en Theo Bongonda voor de ommekeer zorgen?

Plan B

Van den Brom lijkt niet meteen een plan B klaar te hebben voor als het niet draait. Het Laatste Nieuws reikt dan ook een concrete oplossing aan: terug spelen met 3 achterin met 2 hoge wingbacks of in een systeem met 2 spitsen. De Nederlander heeft werk voor de boeg als het donderdag punten wilt pakken in en tegen Zagreb.

TAGS  I  Genk  I  Zulte Waregem  I  Cercle Brugge  I  Beerschot  I  Zagreb

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024