Dramatisch Club Brugge beleeft historische afgang tegen Red Bull Leipzig

Woensdag 24 november 2021 - 22:50   I   door Redactie

Club Brugge begon woensdagavond met grote dromen aan de cruciale Champions League-match tegen Red Bull Leipzig. Negentig minuten later was het een nachtmerrie.

Club Brugge-Red Bull Leipzig 0-5

Wat niemand verwacht had is toch gebeurd. Club Brugge mag een Europese overwintering zo goed als zeker vergeten. Niemand immers die verwacht dat na de zware nederlaag blauw-zwart op de laatste speeldag nog iets gaat rapen op PSG.

Maar hoe is het zover kunnen komen? Terwijl het genoeg had aan een gelijkspel begon de landskampioen dramatisch aan de wedstrijd. Niet geholpen door de wijzigingen van Clement die zowel systeem als spelers door elkaar gooide.

Na 12 minuten stond het al 0-1 via Nkunku. Nog eens 5 minuten later maakte Forsberg er vanop de strafschopstip 0-2 van na een fout van een dramatische Sowah. Minuut 26 was voor Silva met de 0-3 en op slag van rust opnieuw Forsberg met de 0-4.

Forfaitscore

Historisch in de negatieve zin, want nog nooit was Club Brugge dat overkomen. Met de moed in de schoenen haspelde blauw-zwart de tweede helft af. Kansen waren er amper, het was integendeel Nkunku die de afgang in de toegevoegde tijd nog groter maakte met de 0-5. Ongezien en ongehoord.