Mignolet heeft duidelijke mening over tactiek van Clement

Mignolet heeft duidelijke mening over tactiek van Clement
Donderdag 25 november 2021 - 08:45   I   door Redactie

Simon Mignolet stond zoals wel vaker de pers te woord na een Europese wedstrijd. Tegen PSG en op Leipzig was dat nog met een grote smile. Gisteren was dat niet aan de orde na de vernedering tegen RB Leipzig.

"We wilden aan de match beginnen door een vuist te maken. Ik kan hier veel vertellen over mentaliteit en onze ideeën en andere clichés, maar een wedstrijd kantelt op basis van goals. Een match wordt beslist in de zestienmeters. Als je dan zo snel 0-3 achterstaat, is dat een slag in ons gezicht. Zeker gezien het momentum waarin we zitten, komt dat hard aan", zo citeert Het Nieuwsblad Big Si.

De goalie gaf niet meteen kritiek op Philippe Clement, maar vindt dat iedereen in eerste instantie naar zichzelf moet kijken. Toch geeft hij toe dat de tactiek van Clement gewaagd was. "Als het goed uitpakt, wordt het geniaal genoemd. Als je weet dat je een punt nodig hebt om je te kwalificeren, dan kan je twee dingen doen. Hopen om geen doelpunt binnen te krijgen en speculeren op het gelijkspel. Of je probeert aan te vallen en de wedstrijd te winnen." 

Vreemde uitspraak, want Brugge wist maar 3x op doel te trappen, terwijl de Duitsers Mignolet 13x aan het werk zetten.

TAGS  I  Club Brugge  I  PSG  I  Leipzig

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024