D-Day in zaak-Propere Handen

D-Day in zaak-Propere Handen
Donderdag 25 november 2021 - 10:00   I   door Redactie

Vandaag zou een sleutelmoment moeten worden in de zaak-Propere Handen. Dejan Veljkovic krijgt vandaag te horen van de kamer van inbeschuldigingstelling (KI) in Antwerpen of hij strafvermindering krijgt omdat hij zich drie jaar geleden aanmeldde als spijtoptant. Dat zou de basis kunnen vormen voor de doorverwijzing van tientallen verdachten naar de rechtbank.

Veljkovic kwam naar voren als dé spilfiguur in het onderzoek van fraude, witwassen en omkoping in het Belgische voetbal. Omdat hij schrik had om als enige schuldige berechtigd te worden, koos hij ervoor om samen te werken met het parket om zo alle schuldigen erbij te lappen.

De spijtoptant deed deals voor Anderlecht, Club Brugge, Racing Genk en Standard. Op een bepaald moment had hij zelfs de helft van de Belgische voetbalmarkt in handen, samen met Mogi Bayat, de andere spilfiguur in operatie Zero.

De kamer van inbeschuldigingstelling zal vandaag o.a. beslissen of Veljkovic volledige en oprechte verklaringen heeft afgelegd. Daarnaast wordt er ook gekeken of zijn straf - vijf jaar cel met uitstel en een voorwaardelijke boete van 80.000 euro - in verhouding is. Als er witte rook is voor Veljkovic, wordt het onderzoek gesloten met een vordering. Daarnaast zullen verschillende bestuursleden, trainers, scheidsrechters en makelaars zich mogen opmaken voor een bezoek aan de rechtbank. Een belangrijke dag dus voor het Belgische voetbal...

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  Racing Genk  I  Standard

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024