Antwerp in laatste minuut uitgeschakeld, Gent verliest maar pakt wel groepswinst

Donderdag 25 november 2021 - 23:03   I   door Redactie

De taak van Antwerp was vooraf duidelijk: winnen of het Europese verhaal was over voor de Great Old. Gent was al zeker van groepswinst in de Conference League. Zij namen het op tegen Famagusta.

Frankfurt-Antwerp : 2-2

Het begin van de wedstrijd zat vol vuur en duels, maar echte kansen konden niet genoteerd worden. Tot minuut 13. Chandler rukte de rechterflank op. Daichi Kamada (ex-STVV) werkte diens voorzet laconiek af. Butez kon er nog met één hand bij, maar dat was niet genoeg om de bal uit de goal te duwen. In de 33e minuut haalde Nainggolan de trekker over op een corner van Fischer. De bal week af, waardoor Trapp geen kans had. Ruststand: 1-1

In een vurige tweede helft was er het eerste half uur niet veel doelgevaar. Antwerp moest scoren en dat is wat Ritchie De Laet in de 72e minuut deed op een vrije trap van Fischer. Jammer genoeg ging het feestje na review van de VAR niet door. Het doelpunt werd afgekeurd door millimeters buitenspel. 2 minuten voor tijd was het dan toch prijs. Samatta stak de bal diep op Yusuf, die de rechterflank afliep. Hij legde de bal perfect af en Samatta trapte knap binnen in de rechterbenedenhoek.

Ze leken zo op weg naar een gouden 3-punter, maar niets is minder waar. In de allerlaatste minuut bracht Kostic de bal goed voor. Paciência kopte de bal perfect in de rechterhoek. Butez was kansloos.

Een diepe ontgoocheling dus voor de Great Old. Het Europese avontuur zit erop.

Famagusta-Gent : 1-0

Gent was voor de aftrap al zeker van groepswinst door de onverwachte 1-0 overwinning van Flora tegen Partizan. Dat was ook duidelijk te zien aan het spel. In minuut 25 gingen Godeau en Christodoulopoulos in duel, maar de Griekse aanvaller gebruikte daarbij zijn elleboog. De scheidsrechter gaf geen kaart. Drie minuten later maakte uitgerekend die Griek een prachtig doelpunt. Op slag van rust werkte een Cypriotische verdediger de inzet van Ngadeu nog van de lijn. De Buffalo's gingen rusten met 1-0.

Vroeg in de tweede helft haalde Bruno goed uit, maar de keeper geraakte er nog met de vingertoppen bij. Daarna tikten de minuten weg in het voordeel van Famagusta. 10 minuten voor tijd kon Hanche-Olsen zijn teen nog tegen de bal zetten, maar zijn poging werd ontzet.

Gent verliest voor het eerst in de Conference League, maar is wel groepswinnaar.

Poll: Was het buitenspel van Ritchie De Laet?